Sportkleding
Mensen

Sportkleding wassen

Onze trainingskleding moet veel kunnen weerstaan ​​en moet zo lang mogelijk meegaan. Ze hebben echter speciale zorg nodig bij het schoonmaken. Hier zijn 7 tips & tricks voor het wassen van sportkleding – wist je dat?

WASSEN SPORTKLEDING: HANDWASSEN

Was je kleding in principe met de hand na elke training. Het beste is om het uit je rugzak te halen zodra je thuiskomt. Anders zal de zweetlucht neerslaan – zelfs in de sporttas.
Het is voldoende als u uw functionele kleding met douchegel (of shampoo) en veel water wast. Dit doe je voor 3-4 trainingseenheden voordat je de kleding uiteindelijk in de wasmachine gooit.

SPORTKLEDING WASSEN: LINKS

Voordat je je sportkleding in de wasmachine stopt, draai je ze tegen de klok in en sluit je alle knopen en ritsen. Hiermee wordt voorkomen dat het materiaal in de machine wordt opengescheurd en gaten ontstaan.
Was uw sportkleding indien mogelijk apart en niet samen met dagelijkse kleding.

WASSEN VAN SPORTKLEDING: MACHINEREGELS

Welk wasmiddel voor sportkleding?
U kunt het beste een vloeibaar, mild wasmiddel gebruiken. Lage temperaturen en een laag toerental beschermen ook je sportkleding.
Absoluut niet gaan: wasverzachter! Het voorkomt dat het materiaal ademt en plakt de weefselstructuur aan elkaar.

WASSEN SPORTKLEDING: GEEN DROGER!

De droger is taboe. Het vermindert het ademend vermogen van kleding omdat het de microvezels van het functionele materiaal beschadigt.
Het is beter om dingen op te hangen en ze aan de lucht te laten drogen. Maar niet in de brandende zon – het beschadigt de rekbare elastaanvezels en ze worden broos.

WASSEN SPORTKLEDING: SPORT-BH

Als de vezels slijten, verliest de sportbeha zijn ondersteunende functie.
Je dient er daarom extra goed op te letten en het niet na iedere training (mits maximaal 40 graden!) In de machine te wassen.
Tip: laat het b.v. B. onder de douche met lauwwarm water en milde babyshampoo.

WASSEN SPORTKLEDING: SPORTSCHOENEN

Laat u bij het kopen van schoenen adviseren of u ze in de machine kunt wassen.
Zo ja: doe ze in een kussensloop (of waszak) met een mild wasmiddel en zachtjes centrifugeren. Laat het dan aan de lucht drogen – niet op de verwarming of in de zon!
De “no-machine trick”: doe je sportschoenen in een plastic zak en leg ze een nacht in de vriezer. Door de kou sterven stankveroorzakende bacteriën af en ruiken de voeten de volgende dag weer fris.

WASSEN VAN SPORTKLEDING: VERWIJDER LASVLEKKEN

Als je je sportkleding op een lage temperatuur wast, kun je (nog) lelijke zweet- of deodorantvlekken achteraf zien.
U kunt de aangetaste plekken het beste met de hand en kwarkzeep behandelen voordat u de machine gebruikt.