Alanya
Reizen

Granada Luxury Resort Okurcalar

Met het Granada Luxury Resort Okurcalar – All Inclusive bereikt u de Alara Grand Bazaar binnen een paar minuten lopen. Er is gratis WiFi in de openbare ruimtes, een gratis managementreceptie en 2 binnenzwembaden. Dit 5-sterrenresort heeft 598 kamers. In elke kamer vindt u voorzieningen zoals draadloze internettoegang (gratis) en een minibar (gevuld, gratis items).

Kamers met airconditioning, gratis items uit de minibar, gemeubileerde balkons en roomservice (24/7)

Gratis wifi

Je opties voor een hapje of een verfrissend drankje zijn onder meer 6 restaurants, een koffiebar / café, een strandbar en een poolbar

Om af te koelen en plezier te maken, vindt u ter plaatse een gratis waterpark met een waterglijbaan, evenals een buitenzwembad (open afhankelijk van het seizoen) en 2 binnenzwembaden, die ideaal zijn om een ​​paar baantjes te zwemmen

Butterfly SPA & Thalasso verwent u met hydrotherapie, manicures en pedicures of lichaamspakkingen

Diensten omvatten babysitservice, een kinderclub (gratis) en stomerij / wasserette

Vrijetijdsbesteding ter plaatse: privéstrand, fitnessruimte en stoombad

Slechts 4 minuten rijden van de Alara Grand Bazaar en een paar minuten van Incekum Plajı

Okurcalar ligt vlakbij Alanya.

Alanya is een stad met bijna 100.000 inwoners en een aandeel buitenlanders van meer dan 10% van de Duitsers, in Turkije daarom ook wel eens “Almanya” genoemd. We keken hier in de felle zon naar de kasteelheuvel. Beginnend bij het herkenningspunt van Alanya, de Rode Toren aan de haven, vervolgens over de kantelen van de zeewering tot aan de Seltsjoekse scheepswaarde, die, in tegenstelling tot de informatie in de meeste reisgidsen, zeker bezocht kan worden. De goed bewaarde zalen zijn tegen een kleine vergoeding te betreden. (Overigens waren de Seltsjoeken een prinselijke dynastie van de 11e tot 13e eeuw in het Midden-Oosten). De historische scheepswerf is verbonden met de zuidtoren van de stadsmuur, die ook bezocht kan worden.
Door de deels nog bewoonde oude stad klommen we de kasteelheuvel op naar de citadel Ic Kale. Tijdens de afdaling verkenden we het goed bewaard gebleven noordbastion Ehmedek, dat de moeite waard is. Een zeer de moeite waard excursie, vanaf de kasteelheuvel heeft men ook een schitterend uitzicht over Alanya met het strand in het westen en de haven in het oosten; als je verder kijkt, zie je de met sneeuw bedekte bergtoppen van het Taurusgebergte.