Trouwringen
Mensen

Trouwringen

De keuze van het juiste materiaal voor de trouwringen hangt vooral af van de persoonlijke smaak. De kleurnuance is op het eerste gezicht zichtbaar. Maar niet alleen de gewenste kleur speelt een rol bij de materiaalkeuze: er wordt ook rekening gehouden met de textuur van het oppervlak en de gewenste kwaliteit.

De belangrijkste criteria bij het kiezen van het juiste materiaal:
• 1e kleurtint (geel, wit, rood, roze, grijs)
• 2. Fijnheid van de legering
• 3. Vervaardigingsmethode
• 4. Exclusiviteit
• 5. Stabiliteit en blijvende waarde
• 6e prijs
Hieronder vindt u een lijst met vragen. Op elke vraag vindt u het juiste antwoord met een aanbeveling welk materiaal het beste is voor uw trouwringen.

Welke heldere materialen zijn er voor trouwringen?

U heeft vier materialen om uit te kiezen voor uw trouwringen als u een licht materiaal wilt dat niet van kleur verandert:

  • 1. Platinum 950 is het lichtste natuurlijke materiaal, dat in zijn 950 zuiverheid geen materiaalslijtage vertoont. Dankzij de hoge dichtheid is platina ook ideaal voor wie een zware trouwring wil.
  • 2. Palladium 950 is het meest geschikt voor uw trouwringen als u een heel licht gekleurd materiaal wilt dat in het midden van het budget en het gewicht ligt.
  • 3. Zilver is het derde alternatief, aangezien het een zeer licht gekleurd materiaal is en in bijna elk budget past.
  • 4. Roestvrij staal is erg populair bij onze klanten die een heel licht materiaal willen zonder diep in hun zakken te hoeven graven.

Omdat de natuurlijke kleur van witgoud nogal grijs is en het lichte rhodium na verloop van tijd wegslijt, is witgoud helaas niet geschikt als materiaal voor de trouwringen voor deze vraag.

Welk materiaal voor trouwringen is slijtvast?

De materialen palladium 950 en platina 950 zijn hier het meest geschikt, omdat beide legeringen niet slijten. Palladium 500 en platina 600 hebben goede schurende eigenschappen – net als geelgoud, witgoud, roségoud en roodgoud.

Hardheid & krassen: welk materiaal is bijzonder robuust?

Wil je een heldere en tegelijkertijd robuuste trouwring, dan is het beter om witgoud te gebruiken in plaats van zilver en nog beter om roestvrij staal of titanium. Zowel goud als zilver staan ​​daarentegen niet bekend om hun buitengewone hardheid, dus krassen en eigenaardigheden verschijnen snel.
Van welk materiaal voor trouwringen verandert het oppervlak niet?
Hier moeten we eerlijk zeggen dat de oppervlakken van alle materialen – met uitzondering van koolstof – na verloop van tijd vervormen. Legeringen zoals palladium 950 of platina 950, die geen materiaalslijtage vertonen, veranderen ook de oppervlakken. Dit komt doordat het materiaal naar links en rechts op de ring verschuift. Uiteraard kunnen al onze trouwringen opgeknapt en weer in vorm gebracht worden.
Welk materiaal voor trouwringen verkleurt niet?
Bij de materialen voor trouwringen moet u ervoor zorgen dat er geen zilver wordt gemengd, zodat de trouwringen niet verkleuren. Zilver heeft namelijk de neiging om te verkleuren. Zilveren ringen kunnen echter worden opgeknapt met een sieradenpoetsdoek of een zilverbad.

Als u een trouwring wilt die niet kan verkleuren, moet u ook materialen zoals 333 goud of 375 goud vermijden. Door het lage goudgehalte zit er veel fijn zilver in de legering. Dit kan na verloop van tijd tot aanslag en oxidatie leiden. Belangrijk om te weten is dat dit een blikje is: in onze jarenlange ervaring hebben we ook 333 ringen gezien, die na vele jaren nog steeds erg mooi waren.

Om u te helpen beslissen welk materiaal het juiste is voor uw trouwringen, hebben we hier de voor- en nadelen van de materialen voor u op een rijtje gezet:

Geelgoud: een gevoelige klassieker

Onze aanbeveling: Voor alle stellen die op zoek zijn naar een traditionele en tijdloze trouwring. Het warme gele goud is bijzonder effectief op de olijfhuid.

Kosten: 500 tot 2.000 euro

Voordelen:
• waardevol materiaal
• erg populair
Nadeel:
• heel zacht
• vatbaar voor krassen
Geelgoud als materiaal is erg populair voor trouwringen, hoewel het edelmetaal zelden wordt gebruikt bij het maken van sieraden. Dit komt doordat het metaal erg zacht en niet erg robuust is. Wil je toch trouwringen van geelgoud, dan raden we je daarom aan om een ​​hoge legering te kiezen. Op deze manier kunt u de gebruikssporen minimaliseren.

Roodgoud: het sterke alternatief voor roségoud

Onze aanbeveling: voor alle stellen die op zoek zijn naar iets speciaals en van warme kleuren houden. Het grote voordeel: roodgoud is geschikt voor bijna alle huidtypes. Het is vooral flatterend voor een lichte huidskleur.

Kosten: 700 tot 1.500 euro

Voordelen:
• modern
• uitzonderlijk kleurcontrast
• nauwelijks slijtage
Nadeel:
• niet tijdloos
• niet iedereen houdt van
Voor wie graag een opvallende ring aan de vinger draagt, is roodgoud een geschikt materiaal voor trouwringen. Door koper toe te voegen ontstaat overigens rosé- en roségoud. Hoe meer koper er in de legering zit, hoe roder de ringen zullen zijn.

Roségoud: dé trouwringtrend 2020

Onze aanbeveling: voor alle stellen die er zeker van zijn dat ze ook na jaren nog een bijzondere ring aan hun vinger willen dragen. Roségoud is iets warmer dan geelgoud en past daardoor bij ieder huidtype.

Kosten: 700 tot 2.000 euro

Voordelen:
• Trend 2020
• Nauwelijks slijtage
Nadeel:
• niet ieders smaak
• geen groenblijvende plant
Roségoud bevat minder koper dan roségoud en is daardoor minder intens van kleur. Daarnaast worden ‘verkleurende’ metalen zoals zilver of palladium toegevoegd aan trouwringen van roségoud. Hierdoor ontstaan ​​kleurnuances van sterk roze tot subtiel abrikoos.

Witgoud: een tijdloze evergreen

Onze aanbeveling: Voor alle stellen met een gemiddeld budget die hoogwaardige en tijdloze trouwringen willen.

Kosten: 700 tot 2.000 euro

Voordelen:
• Tijdloos
• lage materiaalslijtage
• gemiddeld gewicht
Nadeel:
• eerder grijsachtig dan briljant wit
• niet kleurstabiel onder 585 witgoud
• Gele tint onder 585 witgoud
Bij witgoud wordt onderscheid gemaakt tussen gerhodineerd en niet-gerhodineerd witgoud – dit laatste wordt ook wel grijsgoud genoemd. We raden witgoud aan met een goudgehalte van 585 of meer, omdat daaronder uw ringen kunnen verkleuren en oxideren. Trouwringen gemaakt van 333 of 375 witgoud zijn ook niet kleurstabiel, waardoor het rhodium na verloop van tijd wegslijt en er een licht gelige glans ontstaat. Deze trouwringen zijn echter goedkoper dan trouwringen met een zeer hoog witgoudgehalte.

Wij adviseren voor witgouden trouwringen 123gold, die naast winkels in Amsterdam en Rotterdam, ook een prachtige onlien shop heeft. Tal van voorbeelden en tips.

Platina: het beste witte edelmetaal

Onze aanbeveling: Voor stellen met een hoog budget die zeer heldere, robuuste en hypoallergene trouwringen willen, is platina 950 het beste materiaal voor trouwringen.

Kosten per stel: 1.500 tot 3.000 euro

Voordelen:
• maanlicht kleur
• geen materiaalslijtage
• robuust en resistent
Nadeel:
• duur
• hoog gewicht
Trouwringen van platina 950 zijn geschikt voor alle stellen die op zoek zijn naar een mooie “maanverlichte” kleur. Het zeer zeldzame materiaal platina is bijzonder geschikt voor mensen met allergieën, aangezien trouwringen van 950 platina hypoallergeen zijn. Dit komt doordat de meeste platinalegeringen voor 95% uit platina bestaan. Andere extra metalen zijn bijvoorbeeld wolfraam.