Side
Reizen

Nuttige informatie voor vakanties in Side

Side is een rijk vakantieoord vol vakantiewaarden die vakantiegangers meer zullen bieden dan verwacht. In het verleden, toen Side werd genoemd, dacht ik aan het oude Side-schiereiland en een groot hotel met een paar sterren eromheen, maar zo is het nu niet meer. Side is enorm gegroeid. Een ongelooflijke toeristische ontwikkeling heeft plaatsgevonden aan de west- en oostzijde van Side, langs de kust en in de backshore-gebieden. Er kan hier bezorgdheid bestaan ​​over de vernietiging van de natuur, ja er is sprake van aantasting en milieuvervuiling, maar zo ernstig is het nog niet. Helaas is er een toenemende natuurschade en milieuvervuiling. Opgemerkt moet worden dat de gevoeligheid en reacties op dit onderwerp ook toenemen.

Een vakantie in Side is een voorrecht, het is niet bekend zonder het te ervaren!
Ons onderwerp is vakantie vieren in Side, en een artikel schrijven dat vakantiegangers in Side begeleidt. Dit onderwerp is in ons vakgebied en het is voor ons geen moeilijk onderwerp. Vigo Tours organiseert al 20 jaar touroperaties in Side. De oprichters van Vigo Tours wonen al zo’n 30 jaar in Side. Kortom, als u een vakantie in Side plant, is het handig om na te denken over wat we zullen schrijven over vakantie in Side en Side.

Waar komt de naam Side vandaan?

Side is de naam van het oude schiereiland. Zonder al te veel historische informatie in te duiken die niet het onderwerp van dit artikel is, laten we opmerken dat de naam Side “granaatappel” betekent.

Schiereiland Side en accommodatie

Er zijn pensions en boetiekhotels op het schiereiland Side. Er is geen vijfsterrenhotel op het oude schiereiland Side. Dit is niet mogelijk in termen van de grootte van het land, en elk punt van het schiereiland is een oude waarde. Kortom, bouwen op het oude schiereiland Side is verboden. Het aantal mensen dat de voorkeur geeft aan pensioenen en boetiekhotels op het schiereiland Side is niet gering.

5-sterrenhotels zijn te zien van buiten het schiereiland Side. En het meeste is aan de westkant. De stad Titreyengöl ligt aan de oostkant en er zijn 5-sterrenhotels. De meeste van deze hotels zijn gebouwd in de vroege toeristische jaren, maar worden elk jaar regelmatig gerenoveerd. De hotels hier zijn erg goed qua ligging en hotelkwaliteit. De zee is hier levendiger. Het vervoer naar de hotels is hier boven de norm.

Westkant van Side Turkije

De westkant van Side staat vol met 5-sterrenhotels langs de kust. De bouw van het hotel is ongeveer 10 km tot de stad Gündoğdu aan de westkant. Wanneer u van Side naar het westen reist via de toeristische transportroute, wordt eerst Kumköy bereikt. Kumköy heeft een hoge capaciteit van 5 sterren hotels. Vigo Tours werd hier in 2000 geboren. Kumköy-hotels werken probleemloos op het gebied van service en kwaliteit. Kumkoy ligt op 4 km afstand van het oude schiereiland Side. De stad Evrenseki komt 2 km na Kumköy. Ook hier is er een grote capaciteit van 5 hotels die vakantiegangers een zeer goede vakantiekwaliteit bieden. Wanneer u Evrenseki passeert en verder westwaarts rijdt, bereikt u de stad Çolaklı. Deze plaats is ook rijk aan hotelfaciliteiten, maar niet zoals Kumköy en Evrenseki. Colakli ligt op ongeveer 10 km van Side. Gündoğdu komt achter Çolaklı aan. Hoewel het geen intense hotelcapaciteit heeft, herbergt Gündoğdu nogal wat vakantiegangers als een prachtige vakantiebestemming.

Van bungalows en kleine pensions tot uitstekende 5-sterrenfaciliteiten
De vakantieoorden in het westen en oosten van Side zijn als het mooie en verrukkelijke meisje van Side, geboren en getogen in Side. Maar ze zijn allemaal ver voorbij Side gekomen en hebben een hoog toeristisch niveau bereikt. Alle toeristische voorzieningen in een gebied van 10 km ten oosten en westen van Side gebruiken de naam Side in hun naam en adres. Dit is niet waar als de administratieve structuur van het land, maar het is wel waar in termen van toerisme.

Aanbevolen hotels in Side

Side Mare Resort & Spa: zwembad – wellness – kindvriendelijk – gratis WiFi. Droomstranden, exotische bazaars of een ontspannende hamam

Hotel Side Star Park kreeg een score van 5,8 uit 6,0 op basis van 3292 hotelbeoordelingen en een aanbevelingspercentage van 98%.