Tuinstel
Tuin en huis

Tuinstel

De zon schijnt, de lucht is blauw en de temperaturen stijgen. Iedere hobbytuinier heeft direct zin om actief te worden, want er is niets fijner dan het tuinseizoen te beginnen met een gezellig barbecuefeestje. Maar voordat het eerste feestje kan beginnen, moet u uw tuinmeubelen eens nader bekijken. Omdat ze, vooral tijdens de koude maanden, aan verschillende weersomstandigheden zijn blootgesteld en daarom nu intensieve zorg nodig hebben.

Reiniging van tuinstel

Ongeacht of uw tuinstel in een weerbestendig tuinhuis of in de winter buiten hebben gestaan, ze moeten voor het eerste gebruik grondig worden schoongemaakt. Bij lichte vervuiling is het meestal voldoende om deze met warm zeepsop en een doek te reinigen. Als er zich echter in de loop van de tijd meer vuil heeft opgehoopt, kan deze procedure erg vermoeiend worden. Met een hogedrukreiniger krijg je snel een perfect resultaat. Overigens zien kunststof meubelen er na reiniging met een krachtige hogedrukreiniger uit als nieuw. Zelfs jarenlange aanslag kan zonder veel moeite in een mum van tijd worden verwijderd. U kunt houten meubelen ook reinigen met een hogedrukreiniger. Maar het is raadzaam om een ​​model te gebruiken dat verschillende mondstukbevestigingen gebruikt om de druk van de waterstraal te verminderen.

Onderhoud van tuinmeubelen

Hoewel plastic vrij gemakkelijk te onderhouden is, hebben uw houten meubels wat meer tijd nodig om te worden geïnvesteerd. Uiterlijk om de twee jaar hebben uw houten tuinmeubelen een laag weerbestendig glazuur of houtolie nodig. Als het weer echter al aan het oppervlak van het hout heeft geknaagd, moet u overwegen om te schuren voordat u begint met schilderen. Dit kan bijzonder eenvoudig worden gedaan met multifunctionele gereedschappen. Maar slijpwerk in de tuinschuur wil je natuurlijk niet doen. Wie op zoek is naar een geschikt plekje in de tuin heeft meestal een probleem: waar haal je de stroom vandaan? Met een mobiele generator hoef je jezelf deze vraag niet meer te stellen en kun je direct beginnen met slijpen. Nu ontbreekt alleen nog de verf en kan het feest beginnen.