Ijsmachine
Mensen

De ijsmachine

Welke ijsmachine moet het zijn?

Een ijsmachine in huis hebben is erg leuk, vooral voor gezinnen met kinderen. U kunt uw eigen variëteiten creëren en de kinderen op een speelse manier kennis laten maken met de voedselproductie. Ook voor de ijssalon in de zomer bespaar je veel geld;). Welk apparaat het meest geschikt is voor uw huishouden, hangt af van de respectievelijke vereisten. De prijsklasse van een ijsmachine ligt tussen de 20 en 1.000 euro. Er zijn ijsblokjesmachines met een compressor die de volgende eigenschappen hebben:

  • Geen voorvriezen – direct startklaar en continu gebruik mogelijk
  • Kan snel grote hoeveelheden ijs maken
  • Hoog wattage (150 tot 180 watt)
  • dure aankoop (150 tot 600 euro)
  • voor semi-professionele ijsfabrikanten
  • hoogwaardig vakmanschap (roestvrij staal of vergelijkbaar)

IJsmachines met een compressor

In de volgende lijst vindt u wat volgens ons de drie beste ijsmachines met compressoren zijn.

Er zijn ook ijsblokjesmachines met een koelunit, die als volgt omschreven kunnen worden: § lang voorvriezen vereist (12 tot 24 uur)

  • 1x productieproces levert 0,5 tot 1 liter ijs op
  • Laag wattage (6 tot 12 watt)
  • goedkope aankoop (20 tot 80 euro)
  • voor beginners-ijsmachines

IJsmachines met koelcontainers

Het goedkope alternatief voor de compressoren is de ijsmachine met koelunit. Hieronder staan ​​naar onze mening de drie beste apparaten op de markt.

Onder hen verschillen de apparaten weer volgens fabrikant. Merken als Krups, Unold of Nemox zijn hier de bekendste merken. IJs maken met een ijsmachine is in principe snel en eenvoudig. Afhankelijk van of het een koelunit of een compressorijsmachine is, mengt u de juiste ingrediënten met een mixer, giet u het vloeibare ijs in de container en drukt u op de knop. Het apparaat neemt het roeren en koelen van de ijsmassa over.

Na ongeveer 30 minuten is de ijsmachine klaar met het ijs en kan het genieten beginnen. De container van een ijsmachine heeft een gemiddelde inhoud van 1-2 liter. Dat is genoeg voor een heerlijk ijsdessert voor 3-4 personen. Afhankelijk van hoeveel zoetekauwen er tussen zitten.