Tuin en huis

Petunia verzorgen

Het verzorgen van planten is vaak vrij eenvoudig en hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Wil je echter net wat meer informatie ontvangen om je planten het beste tot uiting te laten komen, dan kan je meer informatie op het internet vinden. Lees bijvoorbeeld hoe je een petunia beter kan verzorgen. Alle tips en trics omtrent tuinplanten verzorgen vind je op de website. Kijk eens rustig rond en kom bijvoorbeeld tot de conclusie dat er nog veel meer informatie te vinden is over andere planten.

Meer kleur met een petunia in je tuin

Door petunias in je tuin te zetten, creƫer je een hoop kleur. Dit zit er niet alleen leuk uit, maar trekt ook nog eens de nodige insecten. Je tuin zal er fleurig bij staan en uiteindelijk een rustgevend gevoel geven. Het is mogelijk de petunia in de volle grond te plaatsen, maar ook in bakken en potten kan je ze kwijt. De planten houden van zon en zijn daarnaast gek op water. Let wel op dat het eenjarige planten zijn, waardoor je ze het volgende jaar weer opnieuw dient aan te schaffen. Een petunia verzorgen is vrij eenvoudig. Zo is het aan te raden om de dode bloemen te verwijderen, waardoor je nog sneller nieuwe bloemen ervoor terugkrijgt.

Water geven en voeding

Een petunia is dol op water. Het is dan ook aan te raden om voldoende water te geven en de grond het liefst licht vochtig te houden. Zorg er zeker voor dat de grond niet volledig uitdroogt. Het spreekt voor zich dat je extra water moet geven in de zomer in vergelijking met het voorjaar en najaar. Lees meer over tuinplanten verzorgen of specifiek het verzorgen van een petunia.

De geschikte plek voor een petunia

Petunias houden van zon en komen hierdoor het beste tot hun recht op een warme plek. De tuinplant trekt echter ook insecten zoals bijen. Hierdoor is het niet altijd even slim om de planten dichtbij je terras te plaatsen om bijen tijdens het eten te vermijden. Koop een petunia en zoek eens naar verschillende varianten en kleuren.