Reizen

Enkele tips voor wanneer je een tweede verblijf wil aankopen in het buitenland

Vandaag de dag brengt het geld op je spaarrekening bijna niets meer op. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om hun geld op een andere manier te investeren, bijvoorbeeld in vastgoed. Dit kan in eigen land zijn, maar veel mensen opteren om een tweede verblijf aan te kopen in het buitenland. Tijdens de wintermaanden wordt dit dan vaak verhuurd en in de zomerperiode kan je er zelf naartoe gaan indien je dit wenst.

strand

Hou rekening met lokale belastingen en kosten

Een woning kopen in het buitenland is natuurlijk niet hetzelfde als een woning kopen in eigen land. Zo kan je ten eerste niet meteen op huisbezoek gaan wanneer je een pand vindt dat je interessant lijkt. Probeer daarom de huisbezoeken te combineren in de korte periode dat je in het land in kwestie bent.

Belangrijk is dat je ook rekening houdt met de kosten en lokale belastingen in het land waar de woning gelegen is. De belastingen die je betaalt in Costa Blanca op woningen zijn hoogstwaarschijnlijk dezelfde als die op appartementen in Torrevieja. Koop je daarentegen een tweede verblijf in Italië, dan kunnen de belastingen hoger liggen. Wanneer je in België je belastingen invult, moet je ook aangeven welke inkomsten je buiten België hebt. Normaal zou de fiscus hier dan ook belastingen op heffen. Gelukkig heeft België een verdrag afgesloten met verschillende landen in Europa waarin staat dat je niet wordt belast in België, maar enkel in het land waar het pand gelegen is. Ook wanneer je het pand zou verkopen, word je enkel belast in het land in kwestie.

Indien je erover nadenkt om een woning aan te kopen, bekijk dan zeker op voorhand welke kosten eraan verbonden zijn om niet voor onaangename verrassingen te staan.

Schakel een betrouwbare makelaar in die begrijpt wat je wil

Een woning op afstand zoeken is niet ideaal. Tegenwoordig bestaan er gelukkig heel wat makelaars die het meeste werk voor jou uit handen nemen. Een handige tip kan zijn om gevonden makelaars altijd even op te zoeken op het internet. Zo ben je zeker dat je een betrouwbare makelaar inhuurt. Indien je op zoek bent naar een makelaar, kan je eenvoudig zoeken op de regio waarin je graag iets wilt kopen. Ben je op zoek naar appartementen te koop in Torrevieja, dan kan je een goede makelaar je zeker diverse opties in de regio laten zien die perfect aansluiten bij jouw wensen. Belangrijk is dat de makelaar ook begrijpt waarnaar je precies op zoek bent aangezien hij of zij de eerste selectie zal moeten maken. Zorg daarom dat je iemand vindt waarmee je een klik hebt en die dezelfde visie heeft als jou. Het zou jammer zijn dat je vakantie neemt om panden te gaan bezoeken die helemaal je ding niet zijn.